Wednesday, April 7, 2010

ΟΧΙ στον ραγιαδισμό!

Τα πρόσφατα γεγονότα στη πατρίδα και η αντιμετώπιση τους από την Ελληνική κυβέρνηση στέλνουν κάθε Έλληνα όπου γης, πίσω στην εποχή του ραγιαδισμού... Και απ’ οπού ν’ αρχίσω. Ας πάρουμε πρώτα την μειωμένη σε «όγκο» Εθνική μας Παρέλαση. Μια παρέλαση που έπρεπε να επιδείξει -όπως γίνεται και σε άλλες χώρες ακόμα και στις υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής- τον σύγχρονο εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Φυσικά θα πουν μερικοί οι παρελάσεις είναι πλέον είδους «πολυτελείας» για μια χώρα που χρωστά... Μάλιστα μας συνεχάρησαν και οι «καλοί μας γείτονες» που δεν επιδείξαμε τα άρματα μάχης και τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό μας. «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» Οι «καλοί μας γείτονες» οι Τούρκοι όμως έστω κι’ αν χρωστούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δισεκατομμύρια δολλάρια χρόνια τώρα, δεν έπαυσαν να κάνουν επίδειξη στρατιωτικής ισχύς, παρουσιάζοντας τον οπλισμό τους στην καθιερωμένη παρέλαση τους στις 30 Αυγούστου. Για όσους δεν γνωρίζουν, η παρέλαση τους είναι για την επέτειο της ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ... Εμείς όμως στην παρέλαση της 25’ Μαρτίου όπου εορτάζουμε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, αρκεστήκαμε μόνο στα πεζοπόρα τμήματα... κι’αυτά λιγοστά... Χωρίς αεροπλάνα και ελικόπτερα να γεμίζουν τον ουρανό. Παράλληλα την ίδια στιγμή, τουρκικά μαχητικά έκαναν βόλτες μέσα στον εναέριο χώρο μας χωρίς να αναχαιτιστούν από την Ελληνική πολεμική αεροπορία η οποία είχε εντολή να μην σπεύσει τα μαχητικά της… και πάλι λόγω οικονομίας... Έτσι οι Τούρκοι, όχι μόνο δεν αύξησαν τις παραβιάσεις τους αλλά έπαιξαν και τον νταή σε ελληνικό ελικόπτερο του λιμενικού σώματος το όποιο κατάφερε και προσγειώθηκε. Το ωραίο είναι ότι η Τουρκία «δίνει το χέρι» στην Ελλάδα να συζητήσουν για μείωση εξοπλισμών των δύο χωρών. «Δεν χρειάζεται η Ελλάδα να δαπανά σε εξοπλισμούς...» Παράλληλα όμως οι καταχρεωμένη Τουρκία συνεχίζει το στρατηγικό της σχέδιο για να γίνει η κυρίαρχος στρατιωτική δύναμη στην Μεσόγειο με το να ναυπηγεί δικά της πολεμικά πλοία και να αυξάνει σε αριθμό και οπλισμό τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης.
Υπάρχει κάποια παλιά παροιμία που λέει ότι «Έστω κι’αν ο Τούρκος γίνει γέφυρα ποτέ μην τον εμπιστευτείς και περάσεις από πάνω γιατί θα πέσει και θα πνιγείς» Επίσης η καταχρεωμένη Τουρκία ποτέ δεν θα ζητήσει από τις διπλωματικές της αποστολές να μην εορτάσουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στης 29 Μαΐου και την Σφαγή της Σμύρνης στις 30 Αυγούστου. Αντιθέτως από μας, θα προβούν και σε έξοδα από μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών τους για να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις τους.
Με το να παίζουμε το στρουθοκάμηλο όταν οι γείτονες παραβιάζουν τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας, η Ελληνική κυβέρνηση προωθεί την Ελλάδα να γυρίσει στην εποχή του ραγιαδισμού και της Τουρκοκρατίας. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν έχει το DNA του πατέρα του Ανδρέα, ο οποίος δεν δείλιασε, και έδωσε ένα σκληρό μήνυμα στην Τουρκία τον Μάρτιο του 1987... «Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται την διχοτόμηση του Αιγαίου!»
Η επίσκεψη στην Τουρκία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία Δημήτρη Δρούτσα στις 7 και 8 Απριλίου και η προβλεπόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν αργότερα στην Αθήνα γίνονται μάλλον πρόωρες και δείχνουν αδυναμία προς την Τουρκία η οποία συνεχίζει το βιολί της να παραβιάζει τον Εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας. Το 1821 οι σκλαβωμένοι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κατά της τουρκοκρατίας και του ραγιαδισμού. Οποιαδήποτε υποχώρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας δεν θα είναι παρά μια επιστροφή στον ραγιαδισμό και φυσικά εσχάτη προδοσία!

Γεωργίου Στυλ. Γκιούσμα

No comments:

Post a Comment