Tuesday, December 22, 2009

ΤΑ ΝΕΑ: Ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες δεύτερης γενιάς

Auto eida shmera sta nea.....8a sas anhksei thn kardia re paidia...

Γεννήθηκες στην Ελλάδα; Έλληνας

Δικαίωση σε χιλιάδες μετανάστες δίνει διπλή ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ψήφος στις δημοτικές εκλογές και ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά αποτελούν χρόνια αιτήματα των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα και θα ικανοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Τη χορήγηση των δικαιωμάτων αυτών σε μετανάστες ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και επιβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει άμεση υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του κυβερνώντος κόμματος.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας», ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές πως αυτή θα επιτευχθεί «μέσα από τη δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, κυρίως βεβαίως της λεγόμενης δεύτερης γενιάς», καθώς και «με τη συμμετοχή των μακροχρόνια διαμενόντων μεταναστών στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι και μια επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Skeftome ki egw kai den mporw na katalabw pws ta paidia enos la8reou metanasth nomimompoiountai na apokthsoun i8agenia. Ti eine telos pantwn h i8agenia? Filan8ropikh paroxh?

Kai bgenoun oi metanastes kai lene oti afou plhronoun forous, prepei na eine kai nomimoi. Wrea e? Egw plhronw kyrie, twra sthse kwlo dhladh

Το οτι καποιος πληρωνει φορους, δεν σημενει οτι πρεπει να του δωσουν και την υπηκοοτητα του κρατους. Οι φοροι ειναι για να λειτουργει το κρατος. Ο αλλοδαπος που ζει στην Ελλαδα δεν παει σε κρατικα νοσοκομεια; δεν στελνει τα παιδια του σε κρατικα σχολεια; δεν θελει να ερχονται τα αμαξια του δημου να μαζευουν τα σκουπιδια; δεν..., δεν..., δεν... Συνεπως πρεπει να πληρωσει τους φορους. Για αυτο πληρωνουν και οι ξενοι φορους. Αλλο θεμα ειναι η υπηκοοτητα. Η υπηκοοτητα δεν ειναι κατι που μπορεις να ζητας σαν οικονομικο ανταλλαγμα. Τι νοοτροπια ειναι αυτη; Ουτε οτι γεννηθηκαν εδω και πηγαν σε ελληνικο σχολειο τους δηνει αυτοματος τετοιο δικαιωμα. Υπηκοοτητα εχουν απο το κρατος που ηρθαν (και την γλωσσα τους την μιλανε, ειναι διγλωσσοι). Τους καλεσε κανενας να ερθουν στην Ελλαδα; Για να κατσουν και να ζητανε δικαιωματα.

Η Ελλαδα, οπως και τα αλλα ευρωπαικα κρατοι, ειναι εθνικο κρατος, οχι κρατος για υποδοχη μεταναστων. Ουτε ειχε το ελληνικο κρατος αποικιες σε Αφρικη η Ασια. Δυστυχως καποιοι κυκλοι στην Ελλαδα και στο εξωτερικο θελουν να αλλαξουν τον εθνικο χαρακτηρα της Ελλαδας. Διοτι τους συμφερει. Και οι μεταναστες ειναι το εργαλειο τους.

No comments:

Post a Comment