Παρμενο απο το Greek American News
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ
(Gay McDougall)
9 Μαρτίου 2009
Η κυρία ΜακΝτούγκαλ, εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, σε πρόσφατη έκθεση της, αναφέρεται στην ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, γεγονός αντίθετο προς την ιστορική αλήθεια.
Η ύπαρξη μειονότητας σε μια χώρα προϋποθέτει ύπαρξη αντίστοιχου έθνους. Μακεδονικό έθνος όμως ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει. Οι Μακεδόνες ήταν και είναι Έλληνες, διότι είχαν τα ίδια ιερά, την ίδια γλώσσα, την ελληνική, με τους άλλους Έλληνες και τους ίδιους θεούς, με κατοικία στο Μακεδονικό όρος Όλυμπος. Το γεγονός αυτό και μόνο, δεν επιτρέπει αμφισβήτηση της ταυτότητας των Μακεδόνων ως Ελλήνων, διότι για κάθε λογικό άνθρωπο, δεν είναι νοητό οι Έλληνες να είχαν τοποθετήσει τους θεούς τους, σε χώρο μη ελληνικό. Οι Μακεδόνες ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, που συμμετείχαν μόνο Έλληνες, αλλά και στις Αμφικτυονίες.
Προσωπικότητες όπως οι Στεττίνιους, Μιττεράν, Σούλτσμπεργκερ, Πάπας Ιωάννης Παύλος, Κίσσιγκερ και Χέλμουτ Σμιτ, που επισκέφτηκαν τη Μακεδονία ή γνωρίζουν Ιστορία, όπως αναφέρω σε επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Commission Jose Emanuel Baroso, ανατρέπουν την έκθεση της κυρίας ΜακΝτούγκαλ, για ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Επίσης ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκλιγκόρωφ, σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε προ ολίγων ετών με τίτλο «Αναμνήσεις», αναφέρει ότι δεν διεκδικούμε τον Μέγα Αλέξανδρο, διότι εμείς είμαστε Σλάβοι, που ήλθαμε τον 6ο και 70 αιώνα.
Τρεις μεγάλες θρησκείες, Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός και Ισλαμισμός, όπως έγραψα σε επιστολή μου στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Poettering, επιβεβαιώνουν την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.
Πλην των ανωτέρω, ο ΟΗΕ διαδέχτηκε την Κ.Τ.Ε. (Κοινωνία των Εθνών), η οποία το 1922 επέβλεψε την ανταλλαγή πληθυσμών από τη Μακεδονία. Ο τότε εκπρόσωπος της Κ.Τ.Ε., Αμερικανός Μόργκενταου, που επέβλεψε την ανταλλαγή Τούρκων και Βουλγάρων από τη Μακεδονία, με Έλληνες της Μικράς Ασίας και Έλληνες από τη Βουλγαρία, έγραψε στο βιβλίο του «I was sent to Athens», ότι: «Με την αναχώρηση Τούρκων και Βουλγάρων από τη Μακεδονία και την έλευση Ελλήνων, η Μακεδονία έμεινε αμιγώς ελληνική περιοχή.»
Την δήθεν ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, στηρίζει η κυρία ΜακΝτούκαλ στο επιχείρημα των Σκοπιανών, κατά το οποίο, τις δεκαετίες του 1920 και 1930 οι ελληνικές κυβερνήσεις αντικατέστησαν τα ονόματα των πόλεων, ποταμών, ορέων με ελληνικά. Ανεξαρτήτως όμως της ιστορίας, την οποία αγνοεί η κυρία ΜακΝτούγκαλ, ο Αμερικανός Μόργκενταου, όπως ήδη σημειώθηκε, επιβεβαιώνει στο προαναφερόμενο βιβλίο του, ότι οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι αντελλάγησαν με Έλληνες και ήταν φυσικό επόμενο, οι ελληνικές κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα παλαιότερα ελληνικά ονόματα των περιοχών αυτών. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι Σκοπιανοί ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη «Σολούν», η οποία από το 317 π.Χ. έχει μέχρι σήμερα λέγεται Θεσσαλονίκη.
Η κυρία ΜακΝτούγκαλ ας αναζητήσει την Καινή Διαθήκη και ας μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων (ΙΣΤ, 9, 10), όπου θα διαπιστώσει ότι ο Απόστολος Παύλος ήλθε στη Μακεδονία το 50 μ.Χ. και επισκέφθηκε τις πόλεις Φίλιπποι, Θεσσαλονίκη, Βέροια, που είχαν αιώνες πριν και διατηρούν μέχρι σήμερα τα ίδια Ελληνικά ονόματα.
Ο Απόστολος Παύλος (IZ4.12) στη Θεσσαλονίκη και Βέρροια συνάντησε Ελληνίδες και Έλληνες που επίστευσαν. Μίλησε και έγραψε τις επιστολές του προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
Η κυρία ΜακΝτούγκαλ αναφέρεται και σε ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αλλά αποσιωπά το ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, που έγινε το 1923, έχει δύο όρους, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως ουσιώδεις:
* Τον θρησκευτικό και όχι τον εθνικό χαρακτήρα των μειονοτήτων. Συνεπώς με τη Συνθήκη της Λωζάνης, αναγνωρίζεται μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική, όπως κακώς αναφέρει η κυρία ΜακΝτούγκαλ.
* Την ισοτιμία των μειονοτήτων. Αυτή την ισοτιμία ανέτρεψε η Τουρκία με το πογκρόμ του 1955, που εξανάγκασε τους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως να εγκαταλείψουν τις εκεί εστίες και περιουσίες τους.
Η κυρία ΜακΝτούγκαλ ας ζητήσει να ιδεί την πρόσφατη κινηματογραφική ταινία Τούρκου παραγωγού, που παρουσιάζει τα πραγματικά γεγονότα του 1955. Ο κατάπληκτος τουρκικός λαός και ο τουρκικός Τύπος, που τώρα μαθαίνουν την πραγματικότητα, θεωρούν την ταινία ως συγνώμη προς τον ελληνισμό. Η Ελλάδα σεβάστηκε τη μουσουλμανική μειονότητα και δεν προέβη τότε σε αντίποινα.
Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Μακεδονίας, Θράκης
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment